dinsdag 22 november 2011

Uden 2020


Uden in 2020



Op grond van deze analyse zal  Uden er in 2020 als volgt uit zien:



-De commeriële dienstverlening blijft de belangrijkste werkgever voor Uden
 Men dient uit te gaan van een krimpende markt o.a. door vergrijzing en de internet
ontwikkelingen.


-Het primaire winkelgebied van Uden is gerenoveerd en de  aantrekkelijkheid van het centrum is verbeterd en bekleed zodoende weer de regionaleverzorgingsfunctie. Er zijn wijkcentra voor de primaire behoefte

-Er is een evenwichtige detailhandelstructuur de lege plekken zijn opgevuld er is gesanneerd en er is ruimte voor speciaalzaken en er is weer evenwicht tussen het aantal ketenbedrijven en kleine
zelfstandigen en er zijn t.o.v. 2011 geen winkellokaties bijgekomen.

-Er is een versstraat waar dagverse produkten en delicatessen verkocht worden.
 waar geproefd, gegeten en gerecreëerd kan worden

-Uden is goed en snel bereikbaar er zijn Park and Ride parkeerplaatsen aan de
 rand van Uden. (het weilandje bij de Bregitinessen is nog in takt)


geen auto's maar schaapjes



















Retail in 2020


De toekomst van de detailhandel

enorme groei van kopen via internet

De huidige crisis is te vergelijken met die van de jaren 30. Via een heroriëntatie ontstaat er een grote verandering. Mensen tussen de 30 en 45 jaar spelen een belangrijke rol in deze verandering. Het consumptieve proces van deze groep is compleet veranderd. De consument gaat niet meer op koopavond of zaterdag funshoppen. Als ‘s avonds na 20 uur de kinderen op bed liggen, zet deze groep de  tv aan en klapt de laptop open. via Marktplaats jaarlijks zo’n 5,5 miljard omzet tot stand komt. Op dit moment vinden 10% van de detailhandelsaankopen via internet plaats. Bij het huidige stijgingspercentage per jaar betekend dit voor 2020 een aandeel van ruim 20% van de totale detailhandel.
                                          magazijn van de s'werelds grootste internetaanbieder amazon.com
 Economische en demografische ontwikkelingen


Detailhandelsbestedingen staan onder druk

De economische ontwikkelingen zijn licht positief: het Bruto Nationaal Inkomen groeit met ongeveer 1,5 % per jaar. Echter, als gevolg van een sterke toename van be nodigde budgetten voor ziektekosten, oudedagsvoorzieningen, lokale overheden en energie, neemt de druk op het vrij besteedbare inkomen sterk toe. De ‘vrije’ koop- kracht van de consument, waar de detailhandel het juist van moet hebben, blijft achter. Net als in de rest van Europa, groeit de bevolking in Nederland slechts mi- nimaal: tot 2020 met ongeveer 3%. Dat betekent voor de detailhandel dat er weinig groei zit in de aantallen consumenten.

Vergrijzing zet door

Op dit moment is de grijze druk in Nederland 22%. Dat wil zeggen: tegenover elke honderd potentiële arbeidskrachten (20-64-jarigen) staan 22 personen van 65 jaar of ouder. Vijftig jaar geleden waren dit er nog 14. In 2020 is de grijze druk toegenomen tot 30%.

Daarna loopt hij zelfs nog verder op. Rond 2040 bereikt de vergrijzing met 43% (!) haar hoogtepunt. Daarna neemt de grijze druk af omdat de naoorlogse generatie

dan overleden zal zijn. Maar de daling blijft beperkt. In de tweede helft van deze eeuw zal het grijze deel 40% van de bevolking uit maken. Bijna tweemaal zoveel als nu. De vergrijzing is dus structureel.

Meer verantwoordelijkheden bij de burger

Het stelsel van sociale zekerheid is hervormd. Om het stelsel overeind te houden waren twee belangrijke aan- passingen nodig: ten eerste is de pensioengerechtigde leeftijd verhoogd naar 67 jaar en ten tweede is het niveau van de uitkeringen verlaagd en is het eigen risico ook bij uitval door ziekte fors verhoogd. De verantwoordelijkheid is dus veel meer bij de burger gelegd.

Onzekerheid over bestedingen van senioren

Velen denken dat vergrijzing samengaat met meer vrij besteedbaar inkomen en meer consumptieve bestedingen. Immers, het huis is afbetaald en de kinderen zijn het huis uit. Wat resteert zijn twee consumenten met veel vrije koopkracht. De werkelijkheid is echter vaak anders. De zorg neemt een grotere hap uit het inkomen en er worden soms nieuwe hypothecaire verplichtingen aangegaan om de oude dag verzekerd te hebben. De grote uitgaven blijven vaak beperkt tot inrichting van het huis en de aanschaf van een auto. Tot 2010 is dit het patroon en dat betekent achterblijvende koopkracht voor de retail. Rond 2020 zijn er echter steeds meer 65-plussers met een hoger besteedbaar inkomen, onder meer als gevolg van dubbele pensioenen. Vitale senioren hebben in 2020 hun leven anders ingericht. Voor een deel verhuizen ze naar de nog rustige provincies of ze beschikken daar over een huis. Hun koopkracht schuift mee van de grote stad



Retail in 2020



De retail heeft in 2020 te maken met veeleisende, ervaren, mondige en goed geïnformeerde klanten die continu onder tijdsdruk leven en gevoelig zijn voor elke vorm van meerwaarde. Deze klanten zijn permanent online en verlangen van de retailer dat hij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is langs meerdere kanalen. In 2020 is continu online zijn een lifestyle geworden. De consumenten staan doorlopend met elkaar in verbinding, en delen elkaars ervaringen met het nemen van koopbeslissingen. De markt is transparanter dan ooit.

Ook het zogenoemde community buying neemt grote vormen aan. Consumenten vormen al dan niet tijdelijke allianties om collectief in te kopen, of het nu om (zorg)verzekeringen, energie, hypotheken of goederen gaat. Vooral nieuwe spelers gaan allianties aan met deze communities, omdat ze niet hoeven te vrezen voor kannibaliseren op omzet bij bestaande klanten.

De klanten stellen zich steeds actiever op richting detaillisten, en willen graag actief participeren in hun activiteiten. Dit biedt voor proactieve spelers veel kansen om compleet nieuwe goederen en diensten te bieden, maar ook nieuwe samenwerkingsvormen en co- creatie. Merkfabrikanten (bijvoorbeeld Lego) en veel nieuwe spelers hebben hier de meeste activiteiten ontplooid.

Tussenpersonen hebben krachtige facilitaire rol

Alle retailers maken in 2020 gebruik van online handelsplatforms zoals eBay en Marktplaats.nl en van andere soorten tussenpersonen (infomediairs) die bemiddelen bij het tot stand komen van transacties tussen consumenten en detaillisten. De toegevoegde waarde van deze tussenpersonen ligt in de verlaging van de transactiekosten voor zowel consumenten als retailers.

Met name de fabrikanten en nieuwe spelers hebben echter tijdig gesignaleerd dat deze tussenpersonen ook een belangrijke rol kunnen spelen in het oriëntatieproces van de consument op internet. Terwijl de winkelketens de intermediairs vooral gebruiken voor de verkoop van overtollige voorraden, omgeruilde artikelen, e.d., zetten veel nieuwe spelers en ook speciaalzaken de handelsplatforms ook in voor de reguliere verkoop van zeer speciale, moeilijk verkrijgbare artikelen. Daarnaast richten deze spelers zich ook sterk op infomediairs die gespecialiseerd zijn in ‘hun’ niches, waardoor consumenten via deze tussenpersonen de weg naar hun producten en diensten weten te vinden. Het zijn vooral de merkfabrikanten die in samenwerking met elkaar of met andere merken en aanbieders van platforms zoals Google en Microsoft allerlei sociale netwerken, communities, virtuele werelden, e.d. in het leven roepen. De fabrikanten en nieuwe spelers houden in dit scenario de regie over deze tussenpersonen in handen. Dat betekent dat hun merkwaarde ondersteund wordt door ‘eigen’ platforms, die overigens wel door tussenpersonen worden gefaciliteerd.


Felle onderlinge concurrentie


Bovenstaande ontwikkelingen betekenen wel dat de onderlinge concurrentie tussen de detaillisten (horizontale concurrentie) sterk toeneemt. De filiaalketens vechten met elkaar en met de zelfstandigen in franchiseketens op het scherpst van de snede om het marktaandeel in het midden en aan de onderkant van de markt. De onafhankelijke zelfstandigen kiezen in belangrijke mate voor de bovenkant en uithoeken (niches) van de markt. De eisen aan het ondernemerschap zijn hoog. Wie niet professioneel is, krijgt geen kans. Starters beginnen goed opgeleid en met ervaring aan het retailavontuur. ‘Zwakke’ zelfstandigen bestaan in dit scenario niet meer. Dat geldt ook voor ondernemers van allochtone herkomst, waarvan de derde generatie het opvallend goed blijkt te doen.

Nieuwe toetreders hebben ondergeschikte positie

Er is sprake van nieuwe toetreders die afkomstig zijn uit andere sectoren dan de detailhandel. De belangrijkste nieuwe spelers zijn de mediabedrijven, horeca- en recreatieve ondernemingen en culturele en maatschappelijke organisaties. De concurrentie van deze nieuwe spelers in dit scenario is niet zo erg groot. Het beschermende beleid van de overheid ten aanzien van bestaande detailhandelslocaties werpt hoge toetre-dingsdrempels op voor de nieuwe spelers. Dat geldt met name als het gaat om het verkrijgen van winkelruimte op perifere (pdv/gdv) locaties. Veel van de nieuwe partijen hebben wel strategische allianties met retailers om bepaalde retailfuncties te vervullen, maar de retailers zelf voeren de regie.

Detailhandel biedt steeds meer toegevoegde waarde

De detailhandel heeft zich in  in belangrijke mate vernieuwd. Dit heeft niet alleen betrekking op de eerdergenoemde professionalisering en productiviteits- verbetering. Voor alle retailers geldt dat zij tegemoet weten te komen aan de wensen en behoeften van de veeleisende consument. Detaillisten onderscheiden zich wat betreft de functionele aankopen in het bieden van gemak, snelheid en service, en dat tegen lage prijzen. Vooral de filiaalketens en sommige franchiseketens blij- ken hier erg sterk in. Bij het funshoppen zijn het vooral de zelfstandigen en sommige franchiseketens die zich onderscheiden in het bieden van echte ‘belevingen’ die gepaard gaan met een hoog serviceniveau en persoonlijke aandacht. De detaillisten staan dicht bij de klant, maken slim gebruik van hun kennis van de klant en bieden veel meerwaarde. Dit uit zich in spannende winkels met een verrassend assortiment, uitstekend advies van goed personeel, een klantgerichte instelling en een hoog serviceniveau, ook in de after sales.


Positie zelfstandigen sterk verzwakt

Bij de zelfstandigen doen zich in  tamelijk dramatische ontwikkelingen voor. Veel zelfstandige de taillisten blijven achter in winkelstraten waaruit de filiaalketens en merkwinkels voor een deel zijn weggetrokken. Dat leidt in de binnensteden tot aanzienlijk minder winkelend publiek. Een grootscheepse sanering kan niet uitblijven, terwijl de huren in de winkelstraten naar be- neden worden bijgesteld. Het betekent een zoveelste klap voor de zelfstandigen, die hun eigendom sterk in waarde zien dalen. Een lichtpuntje is dat er dankzij de lage huren weer betaalbare mogelijkheden komen voor kleinschalige toetreders. Zij weten op een eigen crea- tieve manier de consument te trekken.



Positie allochtonen positief


Ook kunnen allochtone ondernemers hun positie uit- bouwen. Dankzij het liberale overheidsbeleid kunnen ze bijvoorbeeld 24 uur per dag hun klanten bedienen. Op deze manier leveren ze een flinke bijdrage aan het in stand houden van de verzorgingsstructuur in de buurten en wijken van de grote steden. Niettemin is de positie van de zelfstandigen in dit scenario qua marktaandeel zeer verzwakt.

In de dorpen is vrijwel geen detailhandel meer te vinden, op een kleine functionele supermarkt na en wat nicheplayers die zich voor weinig geld in een mooi au- thentiek winkelpand vestigen. De bewoners gaan voor hun boodschappen naar grote regionale perifere win- kelcentra.

Outsiders wordt weinig in de weg gelegd

IMediabedrijven, banken, verze keraars en allerlei andere partijen met sterke merken en contacten met consumenten, zich ongehinderd op de retailfunctie. Er wordt hen door de liberale overheid geen strobreed in de weg gelegd. Gebruikmakend van hun databases kunnen deze outsiders consumenten één-op-één benaderen. Bankkantoren zijn winkels ge- worden en op allerlei plaatsen en bij evenementen mag detailhandel worden bedreven. Voor fabrikantenmerken zijn deze partijen zeer interessant als outlet omdat ze massa kunnen maken en ze genoegen kunnen nemen met een lagere marge.

Nieuwe spelers bieden veel meerwaarde

De merkfabrikanten en nieuwe spelers slagen er in dit scenario veel beter dan de bestaande detailhandel in om optimaal tegemoet te komen aan de wensen en behoef- ten van de veeleisende consument. Ze investeren sterk in technologie in de winkels (RFID, zelfbedienings- kassa’s, narrowcasting, etc.) maar ook in internet, waar- mee ze gemak, snelheid en service kunnen bieden tegen lage prijzen.

Het zijn eveneens fabrikanten en nieuwe spelers die zich bij het funshoppen onderscheiden in het bieden van echte ‘belevingen’, gekoppeld aan een hoog ser- viceniveau en persoonlijke aandacht. Zij staan dichter bij de klant dan de detaillisten, maken slim gebruik van hun kennis van de klant en bieden veel meerwaarde. Dit uit zich in uitdagende (merk)winkels met een verrassend assortiment, uitstekend advies van goed opgeleid personeel, een klantgerichte instelling en een hoog serviceniveau.
Dankzij technologie als RFID zijn de merkfabrikanten en nieuwe spelers steeds beter in staat om relevante klantgegevens te verzamelen en te analyseren en deze gegevens ook daadwerkelijk te gebruiken om de winkelbeleving van hun klanten te verbeteren. De soepele privacywetgeving legt hen daarbij niet veel beperkingen op

Winkels in Uden situatie november 2011




Uden telt 350 winkels. De winkels liggen in het gebied tussen de volgende straten: Marktstraat, Kastanjeweg, Mondriaanplein, Brabantplein en Pastoor Spieringstraat.

Er is een actieve winkeliersvereniging Uden’s Winkelcentrum (U.W.C.). Er zijn 100 leden






, Uden: ± 62.100 m2 m² met een regionale verzorgingsfunctie,

(Veghel: ± 32.250 m² wvo met een functie voor de eigen kern en omliggende kernen Schijndel: ± 16.200 m² met een lokale verzorgingsfunctie),

één cluster voor volumineuze detailhandel (Woonboulevard Uden met een omvang van ± 35.600 m²

waarvan 60% woonwinkels), een aantal buurt- en dorpscentra en verspreide winkels. Ruim 30% van

het aanbod is gevestigd buiten winkelconcentratiegebieden. Dit aanbod wordt voornamelijk ingevuld door volumineuze detailhandel.



Grootschalige detailhandel:

- ongeveer de helft van de grootschalige winkels in de regio Veghel, Uden, Schijndel is actief  inde supermarktbranche;

- het merendeel van de grootschalige detailhandel is gevestigd in de hoofdwinkelcentra. Enkele opvallende uitzonderingen in de recreatieve branches zijn camping- en sportzaak DeWit in Schijndel, warenhuis Coppens in Volkel en electronicawinkel Ben van Dijk in Uden.


Verzorgingsgebied winkelcentrum Uden


Verzorgingsgebied winkelcentrum Uden:


De ligging van het winkelcentrum Uden is ideaal. Sinds de komst van de A50 is de bereikbaarheid van Uden fors toegenomen. Uden is centraal gelegen t.o.v. de grote steden Den Bosch, Nijmegen, Venray, Helmond en Eindhoven. (reisafstand met auto -/- 30 min.0 Hetgeen ook betekend dat de bezoekers van het Winkelcentum Uden minder snel genegen zullen zijn om vanuit het secundaire gebied Uden aan te doen.


Het winkelcentrum van Uden heeft een regiofunctie voor de plaatsen Schijndel, Veghel, Bernheeze, Landerd, Mill, Sint Hubert, Cuijk, Sint Anthonis, Boekel, Gemert , Bakel en Laarbeek.


Het niet aanwezig zijn van goed openbaar vervoer / de slechte parkeersituatie / de winkelleegstand en de verpaupering van het winkelcentrum Uden hebben er medetoe geleid dat de bezoekersaantallen sinds 2005 dramatisch zijn afgenomen.

Van 130.000 bezoekers per week in 2005 naar slechts 100.000 bezoekers per week in 2010

(bron: Brabants Dagblad 18/11/2011)


Het Udens centrum vormt binnen de regio Uden Veghel de belangrijkste publiekstrekker op het gebied van winkelen en uitgaan. De centrumontwikkeling heeft met name in de laatste decennia van de 20e eeuw een grote vlucht genomen. Dit moet echter wel binnen verbanden worden gezien. Uit onderzoek blijkt, dat niet-dagelijkse bestedingen in Uden-centrum vooral afkomstig zijn van inwoners uit Bernheze, Veghel, Landerd, Boekel en Oss. Daaruit kan verder geconcludeerd worden, dat Uden met name grote aantrekkingskracht heeft op consumenten ten noorden van de regio Uden-Veghel (Landerd). Ten zuiden van de regio ligt de aantrekkingskracht bij Eindhoven.

Het Udens centrum vormt één van de belangrijkste werkgelegenheidsfactoren binnen de gemeentegrenzen.

Het verzorgingsgebied van Uden ligt precies in de driehoek Nijmegen - 's-Hertogenbosch - Eindhoven/Helmond. De bereikbaarheid van Uden is door de komst van de doorgetrokken autosnelweg A50 (Eindhoven-Veghel/Uden-Arnhem-Apeldoorn-Zwolle) aanzienlijk verbeterd. Uden ondervindt in dit gebied sterke concurrentie van Eindhoven en 's-Hertogenbosch.[1]


Winkelfunctie Uden


Het centrum van Uden wordt door prominente vertegenwoordigers uit de regio beschouwd als het winkelgebied met het meest regionale karakter.
 Dit komt ook terug in de cijfers: in Uden zijn de totale niet-dagelijkse bestedingen (zoals kleding en meubels) van consumen- ten een stuk hoger dan in de rest van zuid-oost brabant. 

Naast dat Udenaren zelf het overgrote deel van hun niet-dagelijkse bestedingen in de eigen gemeente doen, besteden inwoners van Bernheze, Veghel, Landerd, Boekel en Oss hier ook relatief veel. Ook in de winkels in Veghel wordt een belangrijk deel van de uitgaven gedaan door mensen van buiten de gemeente. 
Geconcludeerd kan worden dat Uden vooral een grote aantrekkingskracht heeft op consumenten ten noorden van de regio Uden Veghel. Ten zuiden van de regio worden consumenten ook aangetrokken door Eindhoven.
Binnen de regio Uden Veghel zijn zowel de woon-, werk- als winkelfunctie vertegenwoordigd. Dat maakt dat het gebied met recht als een stedelijke regio gezien kan worden. De aanwezigheid van deze drie functies zorgt er echter ook voor dat versterking van een van de functies ten koste kan gaan van de andere functie(s), zeker gezien de beperkte ruimte. Voorbeelden hiervan zijn ondermeer de verbreding van de N279 en de landbouwontwikke lingsgebieden (LOG’s). De afwegingen die bij deze beslissingen worden gemaakt, zijn bepalend voor de toekomstige kracht van de functies per gemeente en in de regio Uden Veghel als geheel.

 



























maandag 21 november 2011

Situatie 2011 winkelpanden in Uden

Historie

De eerste vernieuwingen van het Udens winkelgebied vonden plaats in 1947 aan de Marktstraat. In 1964 volgt de eerste uitbreiding met een compleet nieuwe winkelstraat De Gallerij met een doorbraak naar de marktstraat de Passage. In 1970  de nieuwbouw van van van Hout Brox. Op de hoek van de Marktstraat en Past. Spieringstraat onstaat in die tijd de blikvanger de Promenade enige jaren later gevolgd door de Zuiderpassage en de Oranjepasage

De Huidige situatie in Uden

 

Commerciële Detailhandel in Uden.

Volgens een actuele telling van november 2011 telt de gemeente Uden 370 panden  met een bestemming voor commerciële detailhandel. Dit is exclusief horeca lokaties

(dus exclusief snackbar’s/restaurants/uitgaansgelegenheden/hotels)

Per november 2011 staan in het winkelgebied 45 panden leeg of zijn tijdelijk onderverhuurd.

12 % van het totale winkelaanbod in Uden staat leeg. (landelijk leegstand winkelpanden november 2011 6%)

 Er is veel achterstallig onderhoud vooral aan de Violierstraat, Piusplein, Mondriaanplein,Promenade, de Gallerij, Zuiderpassage, Oranjepassage ,de Kerkstraat en de Sint Janstraat.


Kerkstraat

 Er moet nodig gerenoveerd worden 

in het centrum van Uden

Promenade
Gallerij
zuiderpassage
Oranje passage

             
  
Sint Janstraat



Piusplein
Violierstraat

vrijdag 18 november 2011

winkeltelling Uden november 2011



Winkeltelling



Telling


Winkels Uden stand van zaken:
nov-11
329 Totaal
Warenhuizen lokatie SEGMENT
1 HEMA A midden
1 ACTION B laag
1 Xenos A laag
1 Blokker A midden
1 Coppens Volkel midden
1 Van Hout Brox A hoog
1 C& A A laag
1 Kijkshop A laag
1 Ben van Dijk A midden
1 Ben van Dijk outlet A laag
1 leegstaand voorheen Kwantum
1 Gran Bazar A
1 Hobby shop A
Kado artikelen
1 Kloudemans A midden
1 Wereldwinkel B laag
1 Rituals A hoog
1 Expo A midden
1 Kreatop A midden
1 Veel liefs B
1 Sola outlet winkel B
Bloemenwinkels
1 Bloemenkelder B laag
1 Barock B hoog
1 Oogenlust B midden
1 Heliantus B midden
1 Drossaart laag
Speelgoedwinkels
1 Intertoys A midden
1 Bart Smits A midden
1 Goblin (spellen) A
CD/DVD
1 Free record Shop A midden
1 Music Store A midden
1 Videotheek B
Computer
1 Dixons A midden
1 Levix B
Witgoed/electra
1 Harense Smit B midden
Boekhandels
1 v.d Heijden A hoog
1 Primera A midden
1 Boekenvoordeel A laag
1 Bruna A
1 Select A
1 AKO A
Kantoor boekhandel
1 Delo B zakelijk
Lijstenmaker
1 Kerkstraat A
1 Violierstraat B
1 Galerie B
Telefoonwinkels
1 Kpn A
1 Belcompagnie A
1 Telfort A
1 T mobile A
1 VTU telecom B
1 Phone house A
1 Bagraam telekom B
Feestwinkel
1
Dierenwinkels
1 Pets place B midden
Sportwinkels
1 Aktie sport B midden
1 Intersport A hoog
1 SkatewinkelUden B midden
Fietsenwinkels
1 de Wilt B
1 Mart en Wilma Verstegen B
1 Cor v.d.Wiel B
1 Cock B
1 Verstegen B
1 Halforts (auto fiets) A
Reisburo
1 Krooder B
1 D reizen A
1 Vacantieexperts A
1 Selcuk Travel B
46 Kapsalons
Kerkuk Oranje passage laag
Kerkuk Kerkstraat laag
v.d.Water midden
v.d.Water Volkel midden
Sefa's (kappersbenodigdheden) laag
Anja & Daniele Leeuweriksweg laag
MariSalon hoog
Tejo Zuiderpasage hoog
ronky St. Jansstraat
La Vie Brabantplein
Peter van Doorn zuiderpassage
Trendy by Wendi julianastraat
Haarduo Drossaart
Kapsalonneke Markt
Puur Pat.spieringstraat
Team kapsalon Galerij
De Meiden
Schoonheidsalons
1 Schoonheidsalon Uden Markstsraat
1 Adora schoonheidsalon Violierstraat
1 Anja v.d. hoven Klemvogel
1 Laura Jansen Wilhelminastraat
1 Alix beautysalon
1 Hellings
1 Mimiek
1 Monique Julianastraat
1 New You
1 Pura
1 Puur
1 Rijkers
1 Skin
1 Terra Natural
1 Vonken
Hoorwinkels
1 van Boxtel A
1 Snijders B
1 Specsavers A
Opticiens
1 Eye Wish Groeneveld A
1 Hans Anders A
1 Het huis opticiens A
1 Pearle A
1 Specsavers A
1 Prinsen A
1 van Hout A
Drogisterijen
1 Kruitvat A laag
1 Trekpleister A laag
1 Etos A midden
1 DA A
1 Pimpernel (reform) A
1 De Tuinen A
1 Parfumerie
1 Ici Paris A midden
1 Douglas A midden
1 Afrodite A hoog
Stomerij
1
1
Kledingwinkel/dames en Heren
1 American Today A
1 Cool Cat A
1 Esprit A
1 Forecast A
1 Jeans Centre A
1 Mexx A
1 Open 32 A
1 Set Point A
1 Sting A
1 Wibra A
1 Zeeman A
1 Shooby A
Kledingwinkels/ dames
1 Didi A
1 Miss Etam A
1 MS Mode A
1 Promiss A
1 Steps A
1 Street One A
1 Superstar A
1 ter Stal A
1 Witteveen A
1 Ter Horst van Geel A
1 Promiss A
1 Miss Etam A
1 Didi A
1 Eigen Wijs A
1 Cecil A
1 Earth Collection B
1 Exeptionelle A
1 Fleur mode A
1 Funny Fashion A
1 La Vie A
1 Only A
1 Pulls A
1 Schrijvens A
1 Sign women A
1 Superstar A
1 Tutti Bella A
Kledingwinkels/Heren
1 We Men A
1 Jack & Jones A
1 Score A
1 van Dal A
1 Mannenmode BV A
1 Of Course A
1 Pure Man A
1 Selected Fashion A
1 Zomers mannenmode A
Kledingwinkels/baby kind
1 Prenatal A
1 Bengels Kindermode B
1 Zizo Kindermode B
1 De Babykraam B
Lingerie winkels
1 Caresse A
1 Hunkem"oller A
1 Livera A
Bruidsboetiek
1 Violierstraat B
1 Kerkstraat B
1 v.d Wetering B
Mode acc.
1 Lucardi A
1 Sassa Frass B
Juwelier
1 Goudpaleis A
1 Rooyakkers A
1 van Hout A
1 Peters & Camp A
1 Jewel Time A
1 Hip Jewels A
1 Angeli Byoux A
1 Enjoy for All B
Schoenen
1 van Haren A
1 Schoenenreus A
1 Dolcius A
1 Scapino A
1 Voet en winkel A
1 Schellenkens A
1 Bristol B
1 van Haren mondiraanplein
1 Nelson A
1 Bovendeerd A
1 Dolcius A
1 Es schoenen A
1 Kindermaatjes A
1 Nimco A
Hakkenbar
1 A
1 B
Woonwinkels
1 Leen Bakker B
1 Pronto B
1 van Oort B
1 Plus Wonen B
1 Woonlef B
1 Ad Bouw B
Keuken/Badkamer winkels
1 Grando B
Bedden en matrassen
1 Swiss Sence B
1 Beter Bed B
1 Matrassen concord B
1 Bedlinnen B
Bouwmarkten
1 Gamma B
1 Praxis B
1 Formido B
1 Karwij B
1 Hubo B
1 Bouwmarkt B
1 Hendriks B
1 Witlox B
Tuincentra
1 de Kleuter B
1 De Wit Volkel
1 Boerenbond B
Vloeren
1 Doe Vloer B
Tegels
1 De Groot B
Verf en behang
Verswinkels
Supermarkten
1 Aldi B
1 Aldi B
1 Lidl B
1 Albert Heijn A
1 Jumbo B
1 Jumbo B
1 Jumbo Volkel
1 Jan Linders B
1 Plus B
1 Emtee B
1 Carsi Market B
1 Biologische supermarkt B
Brood/banketbakker
1 Jochem A
1 v.d. Ven A
1 Schellens A
1 Bakker Bart A
Groente/fruitwinkels
1 Turkse Groentewinkel B
1 Turkse Groentewinkel B
1 Turkse Groentewinkel B
1 v.d. Wijdeven B
1 Roose Fred Drossaart
1 Steenbergen B
Slagers
1 Knobbout Drossart
1 Jansen B
1 Kraaij B
Viswinkels
1 de Vischer A
1 Steenhart Drossaart
Poelier
1 Bevers B
Slijters
1 Wijnhuis B
1 Mitra B
1 Gall en Gall B
Broodjeszaak
1 Bakker Bart A
1 Sub Way A
Koffieshop/lunchroom
1 Kaldi A
1 Hello A
Zoetwaren
1 Jamin\ A
1 Holland ijscafee A
1 Drop Inn A
1 Bananas A
Overige
Banken
1 Abn Amro A
1 Ing A
1 Rabo A
1 Regio bank B
1 Sns bank B
10 Uitzendburo's
Wonen
16 Makelaars
Hypotheekshop
1 De Hypotheker
1 Hypotheekvisie

Het Centrum van Uden is het belangrijkste regionale winkelcentrum van Noord Brabant

H et verzorgingsgebied van Uden telt ruim 300.000 inwoners. Het centrum van Uden trekt wekelijks gemiddeld 200.000 bezoekers. Ruim 65%...