dinsdag 21 januari 2014

Consumenten vertrouwen blijft groeien (dec.2014)

Consumentenvertrouwen blijft groeien

Tassen 2
Het Nederlandse consumentenvertrouwen is in januari opnieuw verbeterd. Het saldo van het percentage positieve en negatieve antwoorden staat in november op -12, vijf punten meer dan in december. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het CBS. Sinds juli 2013 is de stemming vrijwel onafgebroken verbeterd.

Consumenten zijn in december minder negatief over het algemene economische klimaat dan afgelopen maand. Deze deelindicator steeg met acht punten naar -6, de hoogste stand in drie jaar. Consumenten zijn zowel optimistischer over de toekomstige economie als over de afgelopen twaalf maanden.

De deelindicator koopbereidheid steeg met vier punten naar -15. Consumenten waren minder negatief over hun eigen financiële situatie van het afgelopen jaar, terwijl de stemming over hun financiën voor de komende twaalf maanden gelijk bleef. De tijd voor het doen van grote aankopen als wasmachines en televisies is volgens consumenten deze maand net zo ongunstig als in december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het Centrum van Uden is het belangrijkste regionale winkelcentrum van Noord Brabant

H et verzorgingsgebied van Uden telt ruim 300.000 inwoners. Het centrum van Uden trekt wekelijks gemiddeld 200.000 bezoekers. Ruim 65%...